Sous vide – osiągnij nowe umiejętności gotowania
Teraz wiesz już, czym jest sous vide oraz jak przygotowywać wyjątkowe potrawy „w próżni”. Dzięki takiemu rozwiązaniu zaskoczysz wszystkich zaproszonych do siebie gości. Najpierw oczarujesz ich aromatem, potem wyglądem, a na końcu pysznym smakiem.
Sous vide to też świetny pomysł, jeśli chcesz zacząć odżywiać się zdrowo. Do przygotowania nie używa się tłuszczu, więc posiłek jest naprawdę lekki, a przy tym pożywny. Co więcej, nie musisz używać prawie żadnych przypraw. Jeśli chcesz spróbować odrzucić sól z diety, sous vide również przypadnie Ci do gustu.
Jeżeli chcesz wypróbować nowe rozwiązania w trakcie gotowania, rozpocznij swoją przygodę z metodą sous vide już dziś. Teraz wiesz już, co jest potrzebne do przygotowania konkretnych składników oraz jak zadbać o ich wyjątkowy smak. Do sous vide możesz wykorzystać wolnowar lub cyrkulator. Podstawą takiego gotowania są jednak woreczki próżniowe. Skup się na tym, aby wybrać najlepsze. Dzięki temu każdy składnik zachowa swój naturalny smak i aromat.
Bardzo przydatne artykuły.
Fajny artykuł. Czytam sobie teraz o tym bo trochę słyszałam i zastanawiam się nad kupnem. Mam już upatrzony sous vide z Laubena. Taki bo jest dość nie drogi a wydaje się nie być zły.