4 lata temu, 15 kwietnia 2022Aktualizacja: 15 maja 2022
0
0
Chcesz skończyć z Twitterem? A może chcesz zrobić sobie krótką przerwę, lub pokazać temu całemu Muskowi co sądzisz o zakupie tej platformy? Teraz możesz dać upust swoim emocjom dezaktywując swoje Twitterowe konto.
Ci miliarderzy potrafią zepsuć całą dobrą zabawę. Jaka wolność słowa, jakie prawa? Trzeba banować Trumpa i konfederacje, czyż nie? Nieważne czy dla polityki, czy dla dobrej zabawy. Ważne, żeby się działo.
Teraz nawet Jeff Bezos eksperymentuje z wolnością słowa na Twitterze, chociaż wydaje się, że Musk też się dobrze bawi. Może jednak nie trzeba od razu uciekać z tej platformy?
My own answer to this question is probably not. The more likely outcome in this regard is complexity in China for Tesla, rather than censorship at Twitter.
Nie da się jednak ukryć, że wiadomość o tym, iż Elon Musk kupił Twittera, wywołała poruszenie. Poruszenie na tyle spore, że część użytkowników zaczęła się zastanawiać jak wyrazić swój sprzeciw wobec bezsensownemu wydawaniu pieniędzy. Sposobem okazała się dezaktywacja konta. Czy to poskutkuje? Zobaczymy.
Usuń konto na 30 dni, albo i na zawsze
Nieważne w sumie dlaczego chcesz zniknąć z Twittera. Czy to przez Muska, Bezosa, Konfederację, czy rosyjskich trolli. Jeżeli chcesz chwilowo dać sobie spokój z ćwierkaniem, to poniżej znajduje się krótka instrukcja jak to zrobić.
By usunąć konto na Twitterze:
Wejdź na swój profil
Kliknij w zakładkę ustawienia
Przejdź do prywatności
Wybierz opcję dezaktywuj konto
Potwierdź dezaktywację konta i pomachaj Elonowi na pożegnanie
Uwaga. Konto jest zdezaktywowane na okres 30 dni. W tym czasie można powrócić do swojego profilu w dowolnym momencie. Po upływie tych 30 dni konto zostaje usunięte permanentnie i nie można już do niego wrócić.
Dezaktywacja konta może też pomóc w razie błędów aplikacji – znikające tweety i obserwujący, czy podejrzane wiadomości prywatne. Czy pomaga w walce z potężnymi tego świata? Cóż, może przynajmniej pozwala dać upust emocjom.
Czy usuwając konto zniknę z Twittera?
Nie do końca. Po upływie 30 dni użytkownik traci dostęp do konta, a to zostaje wymazane. Nie znikają jednak wzmianki o użytkowniku, bo te zostają na platformie praktycznie na zawsze. Ponadto wyszukiwarki nie usuwają informacji, które nagromadziły podczas obecności użytkownika na platformie.